Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Λιβαδειά: Άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ. Λεβαδέων, όταν, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Ελικωνίων και κατάθεσης περίπου εκατό υπογραφών, επανήλθε το θέμα εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή Μ. Λούτσα του Ελικώνα (υπάρχει ήδη θετική γνωμοδότηση από την πλειοψηφία του Δ.Σ.).


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λ. Κόλλια, τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κορώνειας Τ. Κεφάλα, αλλά και την περιφερειακή σύμβουλο Δ. Σπανούδη (ειδική σύμβουλος του δημάρχου), προέκυψαν νέα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η εταιρεία προχώρησε σε αλλαγή της περιβαλλοντικής μελέτης(στο τμήμα οδοποιίας) με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ..


Ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι υπήρξε η αλλαγή, κατόπιν υποδείξεων, όπως ισχυρίστηκε, των αρμοδίων υπηρεσιών.


Το κλίμα στο Δ.Σ. ήταν εκρηκτικό από τις παρεμβάσεις των παριστάμενων, που ζητούσαν ανάκληση της θετικής απόφασης καθώς και στήριξη της προσφυγής τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΣτΕ.


Σε κάποια στιγμή το προεδρείο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, για πάνω απο δέκα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, που έκπληκτοι είχαν ακούσει τον αντιδήμαρχο Β. Παπαλάμπρο να τους λέει ότι πρέπει «να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό, πριν μιλήσουν».


Οι πιέσεις των πολιτών αλλά και των παρατάξεων της μειοψηφίας, που ζητούσαν την ανατροπή της θετικής απόφασης, ώθησαν τον πρόεδρο του Δ.Σ Κ. Σωτηρόπουλο να εγκαλέσει την εταιρεία, χαρακτηρίζοντας ατόπημα το γεγονός ότι δεν γνωστοποίησε την τροποποίηση της μελέτης στο Δ.Σ. και στη συνέχεια να προτείνει αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να προσκομιστούν τα νέα στοιχεία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: