Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου της Φωτεινής Πιπιλή.


Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΙΠΙΛΗ
Απολύτως δικαιώθηκε, από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη, η Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής της με θέμα: «Την κατάργηση προνομίων σε συνταξιούχους Βουλευτές – αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση».

Ειδικότερα, η Βουλευτής, από την αρχή της Βουλευτικής της δραστηριότητας, με επίμονες ερωτήσεις, από το 2009, ζητούσε την κατάργηση όλων των.2011 Επίκαιρη Ερώτηση, η Βουλευτής επανήλθε προς το υπουργείο Οικονομικών εξαιρέσεων από τους σχετικούς περί Δημοσίων υπαλλήλων Νόμους, που αφορούσαν σε συνταξιούχους ή πρώην και τέως Βουλευτές. Με την υπ’ αρ. πρωτ. 4/3.10για την κατάργηση της εξαίρεσης από την παράγραφο 14, του άρθρου 8, του Νόμου 2592/98, που δεν εφαρμόζεται για τους συνταξιούχους Βουλευτές και καταβάλλεται αμείωτη π.χ. στους αιρετούς, Περιφερειάρχες ή Δημάρχους, μαζί με την εκ του νόμου Καλλικράτη 3852/10 προκαθορισμένη αποζημίωση.

Στην απάντησή του ο κ. Σαχινίδης συμφώνησε αμέσως με το αίτημα της Βουλευτή, διευκρινίζοντας ότι, όντως, στην απάντησή του στις 24-12-2010, με αριθμ.πρωτ.1293, σε προηγούμενη ερώτηση της Βουλευτή στις 6-12-2010, υπήρχε η εξαίρεση, αλλά ότι αργότερα, έβγαλε εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 22677/0092/28.2.2011.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η Βουλευτής για τη δημιουργία στο παρελθόν συντεχνιακής πρακτικής, που ευνοεί ακόμα παλαιούς, όπως πάντα τονίζει, Βουλευτές, όπως π.χ. η προκλητική δυνατότητα μόνον σε συνταξιούχους Βουλευτές – ιατρούς του Ιδιωτικού τομέα, όταν χάνουν την έδρα τους, να διορίζονται σε προσωποπαγή θέση, με αμοιβή Διευθυντή σε Δημόσιο Νοσοκομείο, λαμβάνοντας το σύνολο και της βουλευτικής σύνταξης και του διευθυντή του Ε.Σ.Υ. συμπεριλαμβανομένων υπερωριών, εφημεριών κ.λπ.

Καταλήγοντας, από τη Βουλή, η κυρία Πιπιλή είπε: «Είναι απαράδεκτο και άδικο να λοιδορούμαστε, να διαπομπευόμαστε, να εξευτελιζόμαστε οι νέοι Βουλευτές για διακομματικές συντεχνιακές προκλητικές πρακτικές του παρελθόντος, με τις οποίες δεν έχουμε καμία σχέση και ζητώ από το Προεδρείο της Βουλής, να ελέγξει οτιδήποτε αφορά σε προνόμια, παλαιών «επαγγελματιών» της πολιτικής και να τα καταργήσει δια ροπάλου!».

Αλλά η Βουλευτής αναρωτιέται  αν όντως έχει εφαρμοστεί η σχετική εγκύκλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: