Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μπήκαν στη χώρα οι ληστές!

του Γιώργου Δελαστίκ
Φαρ Ουέστ έχει κάνει τη χώρα η κυβέρνηση του αμερικανοθρεμμένου «γερμανοτσολιά» Γιώργου Παπανδρέου! Όπως στα γουέστερν συμμορίες ληστών έπεφταν σε μικρές πόλεις και έμπαιναν στα σπίτια, άρπαζαν, σκότωναν, λεηλατούσαν, βίαζαν και έφευγαν, έτσι και η πολιτική συμμορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ρημάζει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν λίθο επί λίθου μέχρι να εκδιωχθούν από την εξουσία. Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα, καθώς έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια πριν ξανακυβερνήσουν.



Η εμπέδωση του γεγονότος αυτού οξύνει στο έπακρο τη ληστρικότητα της πολιτικής τους. Ο υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει καταληφθεί από αμόκ φορομπηξίας και αρπάζει οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του, με όλο και πιο εκβιαστικές μεθόδους. Δεν του έφτασε το ότι αποφάσισε να βάλει όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες ιδιοκτήτες σπιτιών να πληρώνουν ...νοίκι στην κυβέρνηση (!) για το σπίτι που κατέχουν υπό την απειλή ότι θα κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι ακινήτων, ώστε να μην έχει φως, να μην μπορεί να μαγειρέψει, να μην έχει ψυγείο, να μην έχει ζεστό νερό να κάνει μπάνιο. Αποφάσισε επιπλέον να επιβάλει ...«φόρο τσιγκουνιάς» σε όποιον θα ξοδεύει τα λεφτά του μέχρι δεκάρας και δεν πηγαίνει στον Βενιζέλο αποδείξεις εξόδων ίσων με το 50% ή 60% του εισοδήματός τους! Όποιος δεν παρουσιάζει από του χρόνου (αρχικά είπε από φέτος, αλλά το άλλαξε μετά από την άγρια γιούχα που έφαγε) αποδείξεις αυτού του ύψους, θα φορολογείται για να μάθει να ξοδεύει όσα του λέει το ΠΑΣΟΚ και όχι όσα θέλει ή μπορεί αυτός! Υπάρχει βέβαια ένα προβληματάκι με τον πρωθυπουργό που είναι γνωστός σπαγκοραμμένος, αλλά όλο και κάποιο τρόπο θα βρουν οι Πασόκοι να τον εξαιρέσουν – γιατί να του ξεκολλήσουν λεφτά, αποκλείεται!

Δεν σταμάτησε όμως εδώ η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο διακαής πόθος της είναι να βάλει χέρι στις καταθέσεις του κοσμάκη. Λεφτά σίγουρα που μαζεύονται εν ριπή οφθαλμού, καθώς η κυβέρνηση αφενός δεν ρωτάει κανέναν αν θέλει να τα δώσει και αφετέρου τα αρπάζει μόνη της από την πηγή, τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του κάθε πολίτη! Γι’ αυτό και ο Βενιζέλος είπε ότι από του χρόνου οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν υποχρεωτικά στη φορολογική τους δήλωση και τις αποταμιεύσεις τους – για να ξέρει το ΠΑΣΟΚ πόσα θα τους αρπάξει! Παραμύθια για αφελείς είναι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν έτσι θα εντοπίσει τους μεγαλοκαταθέτες που τα εισοδήματα που δηλώνουν δεν δικαιολογούν το ύψος των καταθέσεών τους. Αν αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, δεν θα ζήταγε από δέκα εκατομμύρια μικροκαταθέτες να δηλώσουν τις καταθέσεις τους. Θα έκανε το αντίστροφο. Θα έπαιρνε από τις τράπεζες τις λίστες όσων έχουν π.χ. πάνω από 200.000-300.000 ευρώ καταθέσεις και θα έλεγχε δέκα-είκοσι χιλιάδες άτομα όλα κι όλα και όχι δέκα εκατομμύρια! Το κόλπο είναι άλλο. Μόλις δηλωθούν οι καταθέσεις, ο Παπανδρέου θα πει: «Εισφορά σωτηρίας της πατρίδας» 1% σε όποιον έχει καταθέσεις μέχρι 10.000 ευρώ, «εισφορά» 2% από 10.001 ευρώ ως τις 20.000 και πάει λέγοντας.

Η σκέψη των «πολιτικών ληστών» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι απλούστατη και πρακτική. Στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις ύψους περίπου 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν ο Παπανδρέου πάρει το 1% αυτού του ποσού, μαζεύει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν πάρει το 3% συγκεντρώνει 5,4 δισεκατομμύρια χωρίς τον παραμικρό κόπο. Γερή μπάζα! Ο κοσμάκης ρωτά εναγωνίως τι μπορεί να κάνει για να μη χάσει τις μικροκαταθέσεις του σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η πραγματική απειλή για τις αποταμιεύσεις του είναι πολύ περισσότερο η κυβέρνηση Παπανδρέου και πολύ λιγότερο η χρεωκοπία. Με τη διαρκή μείωση των μισθών και συντάξεων και με το κλιμακούμενο φορολογικό «γδάρσιμο», οι καταθέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα εξανεμιστούν ταχύτατα για να διασφαλιστεί η επιβίωση και η ικανοποίηση των θεμελιωδών αναγκών –πόσω μάλλον αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίσει να βάζει χέρι και στις καταθέσεις του ελληνικού λαού που αποτελούν μαζεμένο χρήμα και πανεύκολο να λεηλατηθεί– το όνειρο κάθε συμμορίας ληστών στα γουέστερν! Η κυβέρνηση Παπανδρέου πάντως άρχισε να ...προπονείται στο σπορ της αρπαγής καταθέσεων, στο πλαίσιο του νόμου. Πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι οι καταθέσεις τους πάνω από 1.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά κατά το ποσό που χρωστούσαν, καθώς η κυβέρνηση είχε κατασχέσει εν αγνοία τους τις οφειλές και τα πρόστιμα από τις καταθέσεις τους! Η κυβέρνηση Παπανδρέου τους είχε κατασχέσει ακόμη τους μισθούς και τις συντάξεις τους πάνω από το ποσό των 1.000 ευρώ!

Είδαν την κυβέρνηση να βουτάει νομίμως τις καταθέσεις, τη μιμήθηκαν παρανόμως και οι τράπεζες, αρπάζοντας από τις καταθέσεις καθυστερούμενες δόσεις δανείων ή πιστωτικών καρτών! Όποιος προλαβαίνει, βουτάει πρώτος! «Εμφανίστηκαν Πασόκοι, προσοχή μη σας βουτήξουν τα πορτοφόλια σας!» είναι το νέο σύνθημα που διαπερνά την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: