Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα πανοικοδομικού μετώπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι Οικοδόμοι, Έλληνες και Μετανάστες,
Σήμερα που η επίθεση της κυβέρνησης εντείνεται, κανένας οικοδόμος, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να δεν μπορεί αμέτοχος και αδρανής.
Έχουμε Ευθύνη.
Έχουμε χρέος σε μας και τα παιδιά μας να αλλάξουμε την σημερινή κατάσταση.
 Είναι ώρα μάχης.
Σε καλούμε στην Γενική Απολογιστική Συνέλευση στις 17 Οκτώβρη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ.Λ.
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας έχει βαλθεί να συντρίψει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Με το νέο πολυνομοσχέδιο κόβονται επικουρικές συντάξεις, χτυπιούνται τα κοινωνικά δικαιώματα, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, κάθε μέρα παίρνονται καινούργια μέτρα, νέα χαράτσια, που κάνουν την ζωή του οικοδόμου και των λαϊκών στρωμάτων κόλαση.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Έως εδώ με τον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Η πλειοψηφία του σωματείου Οικοδόμων (ΠΑΣΚΕ- ΠΑΣΟΚ) έχει τεράστιες ευθύνες.
Στα τρία χρόνια της θητείας της δεν ήθελε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ούτε μια Γενική Συνέλευση, ούτε μια σύσκεψη για τα χιλιάδες προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας, ούτε μια ανακοίνωση για την θύελλα που ετοίμαζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συνδικαλιστές τους.
Μόνο κλειστά γραφεία και πελατειακές σχέσεις με τους εργαζόμενους μόνο και μόνο για την καρέκλα, για να μην αντιδρά ο οικοδόμος ούτε για την ανεργία, ούτε για το μεροκάματο, ούτε για το αν το παιδί του έχει βιβλία στο σχολείο ή δημόσια δωρεάν υγεία. Τσιμουδιά για το πάγωμα των προγραμμάτων του ΟΕΚ , για την κατασκευή αντισεισμικών- αντιπλημμυρικών έργων. Τσιμουδιά για τα νέα χαράτσια που φόρτωσε το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες των οικοδόμων. Τσιμουδιά για την ανεργία που φθάνει το 70% στον κλάδο, για την ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη των οικοδόμων.
Συνάδελφοι
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ -ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ -ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ
Εσύ έχεις την δύναμη! Η αγανάκτηση και η οργή δεν φθάνουν σήμερα αν δεν δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική-λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.
Ενίσχυσε την πάλη σου – Οργανώσου στο Σωματείο σου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6.00 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ στο ΕΚΛ.
Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 19 Οκτώβρη στην Κ. Πλατεία Λιβαδειάς στις 11 το πρωί         

Δεν υπάρχουν σχόλια: