Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η... θυσία του Βαγγέλη.


Του Χρήστου Δημήτρη
Ο πολυλογάς υπουργός Οικονομικών προσέθεσε στο ρεπερτόριό του άλλη μια παραπλανητική (νομίζει) ατάκα. "Θα αποδεχτώ τις ταπεινώσεις, αν ωφελούν τη χώρα"! Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις για το σχέδιο του χαλίφη και ελπίζει -όπως λέει- ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει μπορεί στο τέλος να ωφελήσουν τη χώρα. Από πού προκύπτει όμως πως η χώρα μπορεί να ωφεληθεί;

ΤΑ ΝΕΑ μέτρα που περιέχονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 ανέρχονται στα 7,1 δισ. ευρώ. Προσθέστε 5,9 δισ. ευρώ από μέτρα του 2011 και άλλα 6 δισ. ευρώ από μέτρα που ανακοινώθηκαν φέτος στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου και θα ισχύσουν του χρόνου έχουμε μια σούμα διετίας 19 δισ. ευρώ! Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Παρέλαβαν το χρέος στο φουσκωμένο 127% του ΑΕΠ και κατά τις εκτιμήσεις του προσχεδίου το χρέος στο τέλος του 2012 θα είναι 172,7% του ΑΕΠ από 161,8% που υπολογίζουν ότι θα κλείσει το 2011. Πώς στο διάβολο τελικά θα σωθεί η χώρα με μέτρα που σε απομακρύνουν από τον στόχο και επιταχύνουν την κατάρρευση και τη χρεωκοπία;

ΕΠΕΙΔΗ όμως ο κ. Βενιζέλος δεν θυμάται τι έχει πει πριν μια ώρα, λίγο μετά μας προειδοποίησε πως αν δεν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχει ετοιμάσει, θα φέρει και άλλα μέτρα! Πάει για μεγάλη ταπείνωση, αλλά φοβάμαι πως δεν θα προλάβει. Ήδη αυτά που ανακοινώθηκαν είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν. Δεν υπάρχουν τα χρήματα που ζητάει. Οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που εργάζονται, είναι αδύνατον να πληρώσουν φόρους αφήνοντας τα παιδιά τους νηστικά. Όπως διάβασα στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος” της Μαγνησίας, ο τζίρος στα κυλικεία των σχολείων του νομού έχει μειωθεί από 20% έως και 80% και το βερεσέ είναι ο κανόνας για να αποκτήσεις ένας μαθητής το πολυτελές κουλούρι!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, η πραγματική χρεωκοπία είναι πολύ κοντά και καλά θα κάνει ο κ. Βενιζέλος να προετοιμάζεται για ταπεινώσεις που δεν φαντάζεται, αλλά ομολογουμένως του αξίζουν και με το παραπάνω. Κανείς από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται πλέον να επικαλείται την άγνοια. Εξ υπαρχής το σχέδιο δεν ήταν η σωτηρία της χώρας. Με αφορμή το χρέος, στήθηκε το περιβάλλον της υποτέλειας για να εφαρμοστεί το νεοφιλελεύθερο πείραμα που θα μετατρέψει τους Έλληνες σε υπηρετικό προσωπικό (μιλάνε για μισθούς Ινδίας!) των κατακτητών - δανειστών. Η τριακονταετής διαφθορά των πολιτών από πελατειακά πολιτικά συστήματα και τα κόμματα διαχείρισης αμοιβαίων συμφερόντων έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και αφαιρέσει πολύτιμες δυνάμεις, ικανές να βγουν μπροστά για την ανασύνταξη μιας χώρας με τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα. Ακόμα και η περιβόητη αστική τάξη δεν αντιλαμβάνεται τον αφελληνισμό που σχεδιάζουν, ελπίζοντας πως αυτά που θα περισσέψουν από Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς “και όποιον άλλο επιθυμεί” ή έχει γερό πορτοφόλι, όπως ο σεΐχης του Κατάρ, θα είναι αρκετά για τη δική τους ευημερία. Αυτό είναι το εθνικό τους όραμα για τον τόπο!

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας θεωρεί πως η πρόσφατη μαθητική εξέγερση είναι υποκινούμενη. Δεν βρίσκει άλλο λόγο να την εξηγήσει! Δεν μπορεί να φανταστεί το οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών. Δεν μπορεί να νιώσει την οργή τους που ακόμα και οι παππούδες τους είχαν βιβλία όταν πήγαιναν σχολείo. Δεν μπορεί, κλεισμένη στο γραφείο της, να αντιληφθεί την κατάθλιψη εφήβων που ζουν τον εφιάλτη της ενηλικίωσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης, την κλοπή των ονείρων τους με λίγα λόγια. Μοιραίοι και δειλοί πολιτικοί που θα σαρωθούν και θα πληρώσουν για το έγκλημα, όταν και εφόσον οι νέοι άνθρωποι διεκδικήσουν το μέλλον τους στην ίδια τους την πατρίδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: