Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Έκανε το Πολιτικό Συμβούλιο Μπαϊρακτάρη.

Μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα έχει δημιουργηθεί μετά τις εκατέρωθεν βολές μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του διευθυντή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρου Ψυχάρη.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια του χθεσινού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Ψυχάρη, στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου του και των εμποδίων που συνάντησε.


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε δάνειο 10 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, θέμα που έφθασε και στον ίδιο, κακώς, όπως υποστήριξε, διότι τα θέματα αυτά πρέπει να κρίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Και όταν του αναφέρθηκε ότι δεν πληρούνται τα τραπεζικά κριτήρια είπε να μη δοθεί το δάνειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί τον χρόνο έναρξης της σύγκρουσης με το δημοσιογραφικό συγκρότημα που διευθύνει ο κ. Ψυχάρης, από τότε που απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης του δανείου.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συγχώνευσης Εθνικής-ΑLPHA, η οποία δεν έγινε ποτέ, διότι, όπως είπε, υπονομεύθηκε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Αναφορά έκανε και στις καταγγελίες για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή αδελφού του στην υπόθεση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, αντί να γίνεται ο πρωθυπουργός υπόλογος για περιστατικά που δεν ερευνήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν.

Απαντώντας στα όσα ο κ Παπανδρέου ανέφερε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Περαιτέρω διευκρινίσεις όμως σχετικά με την υπόθεση του δανείου, των 10 εκ. ευρώ, που ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης μετά από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αργά τη νύχτα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.

Ανέφερε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, στήριξε την «αυτόνομη απόφαση» της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αναφορικά με το θέμα της συνάντησης του κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, με εκδότες, στο Μέγαρο Μαξίμου και τη σχετική δήλωση του κ. Ψυχάρη, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως ο κ. Ψυχάρης εισήλθε από την είσοδο που εισέρχονται όλοι οι επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου, πλην των υπουργών και των επισήμων προσκεκλημένων. Και μάλιστα, τόσο ο κ. Ψυχάρης, όσο και άλλοι εκδότες, συνοδεύονταν από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο.

Στις συναντήσεις του με τους εκδότες, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, ζήτησε τη συμβολή τους, μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ που διαθέτουν, στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση με τον πιο θετικό τρόπο. Και να συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος ψύχραιμης αντιμετώπισης των γεγονότων, όπως το έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός

Δεν υπάρχουν σχόλια: