Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το «μεταμοντέρνο » πραξικόπημα στο ελληνικό «προτεκτοράτο».


Ο «ΔΟΤΟΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
Ή ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
Κάποτε τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα επιβάλλοντο με το στρατό και τις ερπύστριες, ενώ ομολογούσαν ανοιχτά ότι κατέλυαν το Σύνταγμα και τις όποιες (αστικές) δημοκρατικές ελευθερίες.

Στην εποχή μας οι παλιές κακές συνήθειες του ιμπεριαλισμού και του αστικού κόσμου σε σημαντικό βαθμό άλλαξαν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεγαλοαστικός κόσμος εγκατέλειψε τις λογικές των πραξικοπημάτων και της ουσιαστικής κατάλυσης της δημοκρατίας.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ!
Απλά σήμερα τα πραξικοπήματα και η ουσιαστική ταφόπλακα στη δημοκρατία μπορεί να είναι πολύ χειρότερα, ιδιαίτερα από κοινωνική πλευρά, αλλά προσλαμβάνουν μια άλλη επικοινωνιακή μορφή και καινούρια "βελούδινα" χαρακτηριστικά!
Στα σύγχρονα «μεταμοντέρνα» πραξικοπήματα, ενώ το Σύνταγμα και η δημοκρατία γίνονται κουρελόχαρτο, την ίδια ώρα, τυπικά και μόνο τυπικά και διεκπεραιωτικά, διατηρούνται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και δίδονται όρκοι πίστης στη Συνταγματική τάξη.
Αυτό γίνεται δύο χρόνια τώρα στη χώρα μας με την μετατροπή της σε «νεοαποικία» της τρόικας με ευθύνη μιας κυβέρνησης του ΓΑΠ, που δεν είχε, φυσικά, καμία λαϊκή εντολή και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να το πράξει!
Η κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συνενόχους τους βουλευτές που τα ψήφισαν, ενέκριναν ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ υποδούλωσης και μια ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ παράδοσης, κατά πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και με καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, ενώ δεν είχαν καμία λαϊκή εξουσιοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ούτε άνοιξαν καν διάλογο επ' αυτών με το λαό, ο οποίος ακόμα βρίσκεται περίπου στο σκοτάδι!
Έκτοτε η χώρα, απολύτως εκχωρημένη και παραδομένη, κυβερνάται με ένα οιονεί πραξικόπημα, το οποίο σταθερά κλιμακώνεται με πλήρη περιφρόνηση στη λαϊκή βούληση, που είναι άκρως αντίθετη στις αποτρόπαιες επιλογές κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα!
Ακόμα χειρότερα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΓΑΠ άρχισε να αποσυντίθεται και να πνέει τα λοίσθια, ακολούθησε νέο πολύ πιο ωμό και αδίστακτο πραξικόπημα για να συνεχισθεί η μνημονιακή καταλήστευση της χώρας!
Συγκροτήθηκε άρον-άρον τρικομματική συναινετική συγκυβέρνηση αστικής καμαρίλας, απομακρύνθηκε ο «εκλεγμένος» πρωθυπουργός, παρότι πειθήνιο όργανο τους και διορίστηκε στο πρωθυπουργικό αξίωμα ένας δοτός και εγκάθετος «τεχνοκράτης» «ανδρείκελο», βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου.
Ο νέος πρωθυπουργός, παντελώς άγνωστος μέχρι τότε στην μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, εγκαταστάθηκε στο πρωθυπουργικό αξίωμα, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες στα χέρια του, επιλεγμένοςαποκλειστικά και κυριολεκτικά από τα διεθνή, ευρωπαϊκά και εγχώρια παράκεντρα της χρηματιστικής και μιντιακής εξουσίας, τα οποία τον επέβαλαν στη Βουλή ως νέο «μεσσία»!
Η αστική καμαρίλα Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ.Καρατζαφέρη δεν είχε καμία εντολή και εξουσιοδότηση για κυβέρνηση μεταξύ τους συνεργασίας, πολύ περισσότερο που οι «διαφορές» τους εμφανίζοντο τάχα ως «μέρα με τη νύχτα».
Πολύ περισσότερο, δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να δώσουν «κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» σε ένα εγκάθετο τεχνοκράτη ως απόλυτο «άρχοντα».
Ο πρωθυπουργός της χώρας, δυστυχώς, συγκεντρώνει, κατά το Σύνταγμα, όλες τις εξουσίες στα χέρια του και είναι αυτός που στην ουσία εκλέγεται από το λαό και όχι από τη Βουλή, από την οποία επιλέγεται μόνο ο άνευ «εξουσιών» Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με αυτό το μεταμοντέρνο πραξικόπημα η δημοκρατία κατελύθη, ο νέος κυρίαρχος πρωθυπουργός κυβερνά με τις χρεοκοπημένες αστικές μαριονέτες ερήμην του λαού και προωθεί το δεύτερο κύμα διάλυσης της χώρας: την ιλαροτραγωδία του PSI, την επίσημη πτώχευση του τόπου, το νέο δρακόντειο Μνημόνιο, τη νέα χειρότερη νεοαποικιακή Δανειακή Σύμβαση, την «κινεζοποίηση» μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων και τη γενική εκποίηση της χώρας!
Η Ελλάδα κάνει πολύ λίγες εξαγωγές, ιδιαίτερα στην ευρωζώνη.
Αυτά, όμως, που κυρίως εξάγει εσχάτως είναι οι μνημονιακές κηδεμονίες, οι «δοτοί» πρωθυπουργοί και τα «μεταμοντέρνα» πραξικοπήματα!
Τελευταίο δείγμα ο τεχνοκράτης δοτός και εγκάθετος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μ. Μόντι!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!
Εκτός και αν ξανά ο ελληνικός λαός γίνει «γίγαντας» σε τόλμη, πείσμα και αξίες και αποφασίσει να ξανακτίσει μια καινούργια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μια νέα πορεία, που θα ξαναδώσουν ελπιδοφόρα μηνύματα στην Ευρώπη και τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: