Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο πολιτικά αμετανόητος Κάρολος Παπούλιας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Οικονομολόγος
Με την ανατολή του 2012, ο Ανώτατος Άρχοντας της πατρίδος μας κ. Παπούλιας υπέπεσε σε νέο βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Ξέχασε πως είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο θεματοφύλακας των θεσμών και του Συντάγματος της χώρας, δηλαδή ο πραγματικός ρυθμιστής του πολιτεύματος και θυμήθηκε, ενεργώντας ως υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ρόλο που προφανώς ποτέ δεν ξέχασε), πως έπρεπε να στηρίξει με νέες δηλώσεις του τις δυνάμεις κατοχής, της κυβέρνησης Παπαδήμου, φθάνοντας την οργή και την υπομονή του λαού μας στα όριά της.


Πιο αναλυτικά, την Κυριακή υποδέχτηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας καθώς και τους κοινωνικούς φορείς όπου του μετέφεραν τις ευχές τους για το νέο έτος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε με περίσσια θρασύτητα στους δημοσιογράφους πως αισθάνεται ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση και έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός. Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της χώρας καθώς οι Ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται, αφού ένας τεχνοκράτης σαν τον κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος και θα πρέπει να συμμεριστούμε αυτή την αισιοδοξία». Τέλος ζήτησε, με μια παρέμβαση ωμής αθλιότητας, από τα Μ.Μ.Ε. να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν τον κόσμο, αλλά να τις παρουσιάζουν στις “πραγματικές τους διαστάσεις”.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Παπούλιας ήταν στενότατος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και διατέλεσε Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Ήταν δε εξ εκείνων που ψήφισαν το 1985 στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το «κούρεμα» των λίγων αρμοδιοτήτων που είχαν απομείνει στον ανώτατο άρχοντα. Γιαυτό και είναι συμμέτοχος της ηθικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής εξαθλίωσης της πατρίδος μας.

Την Κυριακή λοιπόν, ο κ. Παπούλιας, δυστυχώς, μας θύμισε για άλλη μια φορά, πως συνειδητά υπέμεινε χωρίς αντίλογο, τα όσα θλιβερά και Εθνικά επικίνδυνα απηύθυνε προς την «εξοχότητά του» η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, όταν τον προσφώνησε εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004 και από χειρογράφου μεταξύ άλλων του ανέφερε:

« … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».

Έτσι ο Ελληνικός λαός παρακολούθησε την παρουσίασή του στο αξίωμα του Προέδρου και κεραυνόπληκτος άκουσε για τα εφιαλτικά επιστημονικά σενάρια που του ετοίμαζε η νέα τάξη πραγμάτων, μέλος της οποίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο κ. Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας, τον Μάιο του 2010 επικύρωσε την δανειακή διεθνή σύμβαση με το ΔΝΤ, μια ανυπόστατη σύμβαση που είναι αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα, που παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα και που υπέγραψε η προδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους δυνάστες του Ελληνικού λαού, τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους τραπεζίτες που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.

Αυτός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επικύρωσε, λοιπόν, μια σύμβαση που εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και που για πρώτη φορά στην ιστορία κάνει αναφορά σε κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα του κράτους. Μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογράφοντας αυτή την σύμβαση υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδος σε τρίτους και υπέγραψαν την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών της. Υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας και την ελεύθερη δημοκρατική βούληση του λαού μας. Αυτός, λοιπόν, ο πρόεδρος της χώρας, συνηγορεί σε όλα τα παραπάνω.

Ο κ. Παπούλιας, επικυρώνει όλους τους άδικους και αντιλαϊκούς νόμους που έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και έχουν μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος του λαού μας σε νεόπτωχους του μεσοπολέμου. Ταυτόχρονα, το παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι, διώχνονται συνειδητά εκτός Ελλάδος, υπό μιας νέας σκληρής μορφής μετανάστευση, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας εδώ, που θα εκπληρώσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, για μια άνετη διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Κε Πρόεδρε, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τους προγόνους μου Ηπειρώτες, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδος μας μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες. Αισθάνομαι, επίσης υπερήφανος για τους Ηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες που μόχθησαν στην ξενιτιά και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες πρόσφεραν ολόψυχα στην μητέρα πατρίδα τους, τα σκλαβωμένα τότε Ιωάννινα, αλλά και στην ελεύθερη Αθήνα.

Θα ήθελα πάρα πολύ να αισθάνομαι το ίδιο ακριβώς και για εσάς, αλλά δυστυχώς με οδύνη και θλίψη ομολογώ, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ντροπιασμένος και ταπεινωμένος από την γενικότερη στάση σας. Μια στάση που έμπρακτα στηρίζει την απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγκαθίδρυση στη χώρα άλλων μορφών δημοκρατίας σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα. Αυτή τη δημοκρατία προωθείτε εσείς με τις αποφάσεις σας και τη στάση σας, για στήριξη και συντήρηση της μη εκλεγμένης και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ κυβερνήσεως Παπαδήμου.

Κε Πρόεδρε, αφού δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξετε το καθήκον σας απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, που θα ήταν η άμεση παραίτησή σας, τουλάχιστον μην προκαλείτε με δηλώσεις περί στήριξης προς τον πρωθυπουργό των τραπεζιτών και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μέλημά τους δεν είναι πως θα βρουν λύσεις για την ανακούφιση του Ελληνικού λαού, αλλά το πώς γρήγορα και σίγουρα θα εισπράξουν, οι διεθνείς τοκογλύφοι το χρέος μας απέναντί τους. Επίσης, μην ξεχνάτε πως ο Ελληνικός λαός σας πληρώνει και ζείτε πλουσιοπάροχα σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος αυτού, κυρίως συνομήλικοί σας, που φυτοζωούν, έχουν περιέλθει σε απόλυτη δυστυχία και απελπισία και οι οποίοι έχουν ήδη επαναστατήσει κατά των πολιτικών σας.

Κε Πρόεδρε, οφείλω να σας υπενθυμίσω πως οι πολίτες της Ελλάδος, σας έχουν ήδη συμπεριλάβει στο κάδρο των ανεπιθύμητων πολιτικών προσώπων της πατρίδος μας και σας θεωρούν συνυπεύθυνο για την σημερινή ζοφερή κατάσταση μετατροπής της χώρας σε ένα οικόπεδο περιχυμένο με βενζίνη, που μια σπίθα αρκεί για να εκραγεί. Έτσι θεωρώ πως έχετε χάσει την δεδηλωμένη στήριξη του λαού μας, στο ανώτατο αξίωμά σας. Ο Ελληνικός λαός προτιμάει μια Ελλάδα πτωχευμένη μεν, αλλά ανεξάρτητη και υπερήφανη δε. Ο Ελληνικός λαός μένει πιστός στο «Ελευθερία ή θάνατος» των διαχρονικών αρχών των προγόνων μας και έχει καταδικάσει κατά το παρελθόν όλες τις τακτικές και πρακτικές των Εφιαλτών της Ιστορίας.

Επίσης, καταδικάζει όλους τους σύγχρονους Εφιάλτες, συμπεριλαμβανόμενου του σημερινού υπουργού εξωτερικών της μειοδοτικής κυβέρνησης Παπαδήμου, κ. Σταύρου Δήμα, που δεν έχει καμία ουσιαστική προσφορά στην πολιτική μας ζωή και που φρόντισε να σας επισκεφτεί προκειμένου να χαιρετήσει τις πρόσφατες δηλώσεις σας, οι οποίες έχουν φουντώσει την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας.

Όμως ο λαός της Ελλάδος, όλους αυτούς, κε Πρόεδρε, θα τους κατατάξει αργά ή γρήγορα εκεί που πραγματικά τους αξίζει: όσους προλάβουν να πεθάνουν πριν την λαϊκή ετυμηγορία, στη λήθη και την απαξία της Ιστορίας και τους εν ζωή, σε ένα νέο Γουδί που σύντομα θα στηθεί προκειμένου να εξαγνιστεί η πατρίδα μας από τα αμαρτήματά τους.

Στην... Ιστορική φωτογραφία  
Μαδρίτη 1992: την ήμερα που το ΠΑΣΟΚ έγινε μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς, Άκης Τσοχατζόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κάρολος Παπούλιας, Νίκος Δημάδης, Χρήστος Παπουτσής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: